ΑΦΟΙ Γ. ΚΑΣΣΑΚΗ ΟΕ (Α.Μ.064)

Τ: 2891023314, 6974904111

W: www.afoikassaki.gr

@: info@afoikassaki.gr

Δ: Γαλατάς, Ηράκλειο

 

Η παραγωγή προϊόντων κρέατος είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους. Ήδη από την ομηρική εποχή (900 Π.Χ.) γνώριζαν για τη συντήρηση του κρέατος με αλάτι και καπνισμό ενώ στην Οδύσσεια του Ομήρου αναφέρονται λεπτομέρειες για την κατανάλωση αλλαντικών. Την παραγωγή αλλαντικών στον ελλαδικό χώρο από τους αρχαίους ακόμη χρόνους μαρτυρεί η ίδια η λέξη (αλλαντικό). Η ρίζα της είναι από την ελληνική λέξη (άλλας, γεν. άλλατος) που σημαίνει κομμένο κρέας εντός εντέρου. Η κατανάλωση αλλαντικών ήταν ιδιαίτερα προσφιλής στην Ελλάδα και τη Ρώμη και κατά την περίοδο της ρωμα’ι’κής αυτοκρατορίας. Αναφέρεται ότι ο μέγας Κωνσταντίνος προσπάθησε με διάταγμα να απαγορεύσει την παραγωγή και κατανάλωση αλλαντικών και η προσπάθεια του απέτυχε!

Οι πρώτες μικρές μονάδες παραγωγής προϊόντων κρέατος στη χώρα μας εγκαταστάθηκαν στις αρχές του 1900 στη Λευκάδα και τη Μύκονο. Αναφέρεται ακόμη ότι στην κατοχή οι γερμανοί εγκατέστησαν μια μικρή μονάδα παραγωγής στην Αθήνα. Κατά συνέπεια, η οποιαδήποτε ανάπτυξη της αλλαντοβιομηχανίας στη χώρα μας σημειώθηκε μετά τη δεκαετία του 1950.

Η επιχείρηση Αφοι Γ. Κασσάκη Ο.Ε. δραστηριοποιείται από το 1999 στον χώρο των καπνιστών παραδοσιακών προϊόντων κρέατος. Έδρα της επιχείρησης είναι το χωριό Γαλατάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Η εταιρεία μας δουλεύει πάνω σε αγνές συνταγές που έφερε μαζί του ο προπάππους μας από το οροπέδιο Λασιθίου. Από τότε έως σήμερα, πλέον τρίτης γενιάς αλλαντοποιοί, στόχος μας είναι οι παραδοσιακές αυτές συνταγές να συνεχίσουν να παράγονται με μοναδικό σκοπό την καλύτερη δυνατή ποιότητα για τον καταναλωτή.

Η εταιρεία μας ως πρότυπη μονάδα παραδοσιακής αλλαντοποιίας εφαρμόζει αυστηρά συστήματα υγιεινής και χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στο καταναλωτικό κοινό να μπορεί να την επισκεφτεί (όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα, εσωτερικός- εξωτερικός τουρισμός). Επίσης θεωρούμε υποχρέωση μας τη διατήρηση της παράδοσης που βρήκαμε και την εξέλιξη αυτής.

Η παράδοση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας μας, με σεβασμό στο παρελθόν και εμπιστοσύνη στο μέλλον συνεχίζουμε!

Προϊόντα της επιχείρησης

1. Ξυδάτο λουκάνικο
2. Απάκι
3. Σύγκλινο
4. Καπρικό
5. Λουκάνικο Κρήτης
6. Καπνιστή πανσέτα
7. Καπνιστή μπριζόλα
8. Φιλέτο κοτόπουλο
9. Πρασάτο Λουκάνικο