ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΕ  (A.M. 104)

Τ: 2843029630

W:  www.biositia.gr

@: info@biositia.gr

Δ: Ι.Μ. Τοπλού, Κρήτη

 

Σχετικά με τη BIO-SITIA S.A.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από την ανάγκη ικανοποίησης της ζήτησης για καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου στην περιοχή μας, το οποίο έπρεπε να γίνει με αυστηρά πρότυπα παραγωγής και ποιότητας. Έπειτα από πολυάριθμες συναντήσεις και συζητήσεις, 23 τον αριθμό ελαιοπαραγωγοί με την συμμετοχή της Ιεράς Μονής Τοπλού, τον Νοέμβριο του 1999, αποφασίσαμε και καταλήξαμε στην ίδρυση της εταιρίας μας. Ο σκοπός της εταιρείας μας είναι η παραγωγή – εμφιάλωση υψηλής ποιότητας βιολογικού – συμβατικού ελαιολάδου, το οποίο προέρχεται από βιολογικές και συμβατικές καλλιέργειες ελαιοδέντρων από αγρότες της περιοχής μας (Π.Ο.Π) αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η εταιρεία διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις εκτάσεως 1500 τ.μ. Αυτές αποτελούνται από λιοτρίβι στεγασμένης έκτασης 250 τ.μ., φυγοκεντρικό σε δυο φάσεις επεξεργασίας ελαιολάδου με δυνατότητα παραγωγής 1 τόνου ελαιολάδου ανά ώρα, αποθηκευτικούς χώρους (ανοξείδωτες δεξαμενές) συνολικής χωρητικότητας 800 τόνων περίπου ελαιολάδου σε στεγασμένους χώρους έκτασης 450 τ.μ. , δυο εμφιαλωτικές γραμμές με δυνατότητα εμφιάλωσης 2200 φιαλών (750ml) και 3000 φιαλών (750ml) ανά ώρα αντίστοιχα. Στεγασμένους χώρους για αναλώσιμα και έτοιμα προϊόντα 500 τ.μ., στεγασμένους βοηθητικούς χώρους 300 τ.μ. μισθωμένους χώρους 2.000 τ.μ.

Η εταιρεία απασχολεί 28 μόνιμους υπαλλήλους. Στο προσωπικό μας συγκαταλέγεται ένας γεωπόνος ο οποίος κατευθύνει και δίνει οδηγίες στους ελαιοπαραγωγούς μας και ελέγχει τις καλλιέργειες τους, ένας τεχνολόγος τροφίμων για τον έλεγχο ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και ένας συνεργαζόμενος χημικός μηχανικός.

Τα μηχανήματα και η διαδικασίες παραγωγής και εμφιάλωσης γίνονται με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του ISO, HACCP, IFS, BRC και πιστοποιούνται από τον φορέα πιστοποίησης TUV NORD, τον AGROCERT για Π.Ο.Π ελαιόλαδο κ’ την BIOHELLAS για βιολογικό ελαιόλαδο. Η εταιρεία μας εξάγει τα προϊόντα της στην Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και την Ασία σε 26.000 καταστήματα.