ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΑΕΒΕ (Α.Μ.76)

Τ:  2810255087

W:  www. kiriakakis-foods.gr
@: info@kiriakakis-foods.gr
Δ: Ηράκλειο, Κρήτης

 

Για περισσότερα από 25 χρόνια η οικογένεια Κυριακάκη δραστηριοποιείται στα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης που έχουν σαν βάση το ελαιόλαδο. Τα «Μερακλίδικα», όπως τα αποκαλούμε, είναι μια οικογενειακή υπόθεση στην οποία το  προσωπικό μεράκι συνταιριάζεται με την σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής. Το αποτέλεσμα είναι πιστοποιημένα ποιοτικό παραμένοντας όμως πιστό στις παραδόσεις και τις γεύσεις της κρητικής γαστρονομίας.

Προϊόντα της επιχείρησης

  1. Μυζηθροπιτάκια με γλυκιά μυζήθρα (ΚΤΨ)
  2. Μυζηθροπιτάκια με ξινομυζήθρα (ΚΤΨ)
  3. Χορτοπιτάκια τηγανιού (ΚΤΨ)
  4. Σφακιανές πίτες  (ΚΤΨ)
  5. Κρητικές Χορτόπιτες (ΚΤΨ)
  6. Ντολμαδάκια σπιτικά με ρύζι (ΚΤΨ)
  7. Κολοκυθοανθοί με ρύζι (ΚΤΨ)
  8. Κολοκυθοανθοί με μυζήθρα (ΚΤΨ)
  9. Σαρικοπιτάκια (ΚΤΨ)

 

Μυζηθροπιτάκια γλυκά:

Με παραδοσιακό φύλλο τηγανιού και απαλή γλυκιά μυζήθρα, ένα γλύκισμα για όλες τις ώρες της ημέρας, από το πρωινό ως το επιδόρπιο.

 

Μυζηθροπιτάκια ξινά:

Με παραδοσιακό φύλλο τηγανιού και κρητική ξινομυζήθρα, ένα παραδοσιακό κρητικό σνακ που μπορεί να σερβιριστεί με μέλι, προκαλώντας «εκρήξεις» και γαστριμαργικές αντιθέσεις στον ουρανίσκο.

Χορτοπιτάκια τηγανιού:

Με παραδοσιακό φύλλο τηγανιού και αρωματικά κρητικά χόρτα που συνδυάζονται σε ένα αρμονικό γευστικό αποτέλεσμα και ετοιμάζονται εύκολα στο τηγάνι.

Σφακιανές Πίτες:
Ένα από τα διασημότερα κρητικά εδέσματα, με καταγωγή από τα Σφακιά. Με λεπτό φύλλο που μέσα του κρύβει μια στρώση ξινής μυζήθρας, ετοιμάζεται στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σερβίρεται με μέλι, κατά προτίμηση κρητικό.

 

Παραδοσιακή κρητική χορτόπιτα:
Φτιαγμένη με την μαεστρία της κρητικής γιαγιάς, η παραδοσιακή μας χορτόπιτα είναι λεπτή και τραγανή, γεμισμένη με άγρια χόρτα της κρητικής γης και πλούσιο άρωμα μάραθου.

Ντολμαδάκια γιαλαντζί:
Ντολμαδάκια φτιαγμένα με τρυφερά αμπελόφυλλα από τους κρητικούς αμπελώνες, γεμισμένα με ρύζι και μυρωδικά, σύμφωνα με την πατροπαράδοτη σπιτική συνταγή.

Ανθοί γεμιστοί με μυζήθρα και δυόσμο:

Τρυφεροί ανθοί κολοκυθιού γεμιστοί με απαλή μυζήθρα και δυόσμο. Ένα εξαιρετικό έδεσμα της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας που αγγίζει τα όρια του gourmet.

Ανθοί γεμιστοί με ρύζι:

Τρυφεροί ανθοί κολοκυθιού που συλλέγονται με την ανατολή του ηλίου, ενόσω ακόμη παραμένουν ανοιχτοί, για να γεμιστούν με ρύζι και διάφορα μυρωδικά. Ένα από τα πιο δημοφιλή και γευστικά πιάτα της κρητικής κουζίνας.

Σαρικοπιτάκια με ξινή μυζήθρα:

Διαδεδομένα κυρίως στην κεντρική Κρήτη, τα σαρικοπιτάκια μοιάζουν με μικρά γλυπτά. Με τραγανό χειροποίητο φύλλο και γέμιση ξινής μυζήθρας.