ΠΛΥΜΑΚΗΣ ΣΤ. ΙΩΣΗΦ (Α.Μ.049)

Τ: 6979253217
@: plimakisioshf@yahoo.com
Δ: Ασή Γωνιά Χανίων

Η ιστορία του παραδοσιακού τυριού άλμης «Ασή Γωνιά» ξεκινά το 1949 όταν ο μπάμπα Σταύρος Πλυμάκης, πατέρας του Σήφη, τυροκομούσε το γάλα των προβάτων του στο μητάτο του στα βουνά της Ασή Γωνιάς, ένα κτηνοτροφικό χωριό των Λευκών Ορέων στα όρια των νομών Χανίων και Ρεθύμνης.                                                                                    Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σήφης Πλυμάκης θέλοντας να αξιοποιήσει το γάλα των προβάτων της δικής του μονάδας δημιουργεί το παραδοσιακό τυροκομείο Πλυμάκης Στ. Ιωσήφ, ένα πλήρως εξοπλισμένο και άρτιο τεχνολογικά τυροκομείο που διατηρεί τις παραδοσιακές μορφές τυροκόμησης. Επεξεργάζεται καθημερινά πρόβειο γάλα από ζώα που βόσκουν όλο το χρόνο ελεύθερα και τρέφονται από την πλούσια κρητική χλωρίδα σε αρωματικά βότανα που προσδίδουν ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και θρεπτική αξία στο γάλα.                                                                                                                          Τα τυροκομικά προϊόντα «Ασή Γωνιά» παράγονται από 100% πρόβειο γάλα. Το κύριο προϊόν του τυροκομείου είναι το παραδοσιακό τυρί άλμης, αλλά και ο νωπός ανθότυρος (μυζήθρα φρέσκια) και το πηχτόγαλο Χανίων. Η προσήλωση στις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής τυριών σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα και ασφαλή επεξεργασία εξασφαλίζουν προϊόντα με ιδιαίτερη γεύση και υψηλή ποιότητα. Το τυροκομείο διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης της ποιότητας των τροφίμων ISO 22000:2005.

Προϊόντα της επιχείρησης

  1. Παραδοσιακό τυρί άλμης
  2. Ανθότυρος Νωπός
  3. Ανθότυρος Ξηρός
  4. Πηχτόγαλο Π.Ο.Π Χανίων

 

 

Παραδοσιακό τυρί άλμης από 100% πρόβειο γάλα       

Παράγεται από 100% πρόβειο γάλα, το οποίο προέρχεται από ζώα που βόσκουν όλο το χρόνο ελεύθερα και τρέφονται από την πλούσια κρητική χλωρίδα σε αρωματικά βότανα που του προσδίδουν ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και θρεπτική αξία. Λευκό και μυρωδάτο, καταναλώνεται σκέτο ως επιτραπέζιο ή με λίγο ψωμί και λάδι, συνοδεύει υπέροχα τη χωριάτικη σαλάτα, αλλά δίνει και ξεχωριστή γεύση στα φαγητά.

Ανθότυρος νωπός          

Είναι μαλακό φρέσκο τυρί το οποίο παρασκευάζεται από την προσθήκη φρέσκου πρόβειου γάλακτος στο τυρόγαλα, μετά την τυροκόμηση του τυριού άλμης .Έχει ελάχιστο αλάτι και είναι προϊόν με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά λόγω της μεγάλης υγρασίας του.Αποτελεί ένα εξαίσιο επιτραπέζιο τυρί και χρησιμοποιείται στα παραδοσιακά μυζηθροπιτάκια και λυχναράκια.

Ανθότυρος ξηρός           

Παράγεται με την προσθήκη φρέσκου πρόβειου γάλακτος στο τυρόγαλα, μετά την τυροκόμηση του τυριού άλμης όπως και ο νωπός ανθότυρος.Η βασική διαφορά βρίσκεται στην ωρίμανση, καθώς με την προσθήκη αλατιού και τη βοήθεια του χρόνου, ο ανθότυρος σκληραίνει και χάνει υγρασία.Αποτελεί επιτραπέζιο τυρί το οποίο βρίσκει συχνά εφαρμογές στην μαγειρική, συνήθως ως τριμμένο στα μακαρόνια.

Πηχτόγαλο Χανίων ΠΟΠ

Είναι φρέσκο τυρί αλοιφώδους υφής που παρασκευάζεται αποκλειστικά στον νομό Χανίων της Κρήτης από φρέσκο πρόβειο γάλα.. Έχει ελαφρά ξινή γεύση και ευχάριστο άρωμα.Έχει υγρασία 65%,λιπαρά επί ξηρού 50%,πρωτείνες 12-15%,αλάτι περίπου 1%.Χρησιμοποιείται στον παραδοσιακό χανιώτικο ντάκο, στην σαλάτα και σε διάφορες παραδοσιακές συνταγές όπως μπουρέκι, κρεατότουρτα και μπουγάτσα Χανίων.