ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ (A.M. 100)

Τ: 2825041090
W:  www.tofillo.com
@: info@tofillo.com
Δ: Χανιά, Κρήτη

 

To »Tofillo» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με τα βότανα της Κρητικής γης. Τα προϊόντα μας είναι βιολογικά. Η πλειοψηφία αυτών είναι ενδειμικά ενώ όλα έχουν επιλεγεί με βάση την ιδιαίτερη γεύση τους και τις μοναδικές θεραπευτικές τους ιδιότητες. Οι ιδιότητές τους ήταν ήδη γνωστές από την αρχαιότητα (αναφορές υπάρχουν ήδη από τον Ιπποκράτη). Σκοπός μας στο »Tofillo» είναι να προσφέρουμε στα Κρητικά βότανα τη φήμη και την αναγνωρισιμότητα που τους αξίζει τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, με δέσμευση πρωτίστως στην υψηλή ποιότητά τους.

 

Προϊόντα της επιχείρησης

  1. Μαλοτήρα
  2. Δίκταμο
  3. Φασκόμηλο
  4. Λουΐζα
  5. Pink Healer (μείγμα φασκόμηλο και λαδανιά)
  6. Queen’s Love (μείγμα λουΐζα και δίκταμο)

 

Μαλοτήρα  (Sideritis syriaca)

Η μαλοτήρα (είδος του γένους σιδερίτη) αποτελούσε από παλαιοτάτων χρόνων ένα ξεχωριστό προϊόν για τους Κρητικούς. Την ονομασία του φυτού όπως την ξέρουμε σήμερα οφείλεται στους Βενετούς, οι οποίοι όταν ως κατακτητές έμαθαν τη χρήση του φυτού κατά των κρυολογημάτων, των παθήσεων του στομάχου και του αναπνευστικού και της έδωσαν το όνομα “maletira” από την ιταλική λέξη male = αρρώστια και το ρήμα tirare= σύρω εκφράζοντας έτσι την εκτίμηση τους στις θεραπευτικές ιδιότητες του κρητικού φυτού.

Δίκταμο – (Origanum dictamnus)

Στη συλλογή των αρωματικών φυτών που σας προσφέρουμε δε θα μπορούσε να μην είχε εξέχουσα θέση ένα από τα σπουδαιότερα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της Κρήτης για το οποίο είχαν κάνει ιδιαίτερη αναφορά ήδη από την αρχαιότητα ειδικοί της εποχής όπως ο Ιπποκράτης, ο Θεόφραστος και ο Διοσκουρίδης προσδίδοντάς του διάφορες φαρμακευτικές ιδιότητες. Η ονομασία του δικτάμου προέρχεται από τις λέξεις Δίκτη (βουνό της Κρήτης) και θάμνος, ενώ είναι γνωστό µε πάρα πολλές λαϊκές ονομασίες. Έτσι, αποκαλείται ως Έρωντας ή Έρωτας, Σταµατόχορτο, ∆ίκταµνος, Αδίχταµος.

Φασκόμηλο – (Salvia fruticosa)

Στη συλλογή μας από την πρώτη στιγμή θέλαμε να συμπεριλάβουμε και την Ελληνική φασκομηλιά.  Το όνομα του γένους Salvia προέρχεται από το λατινικό ρήμα salvare που σημαίνει σώζω ζωές.Το φυτό ήταν γνωστό από την αρχαιότητα και οι προγονοί μας το χρησιμοποιούσαν σαν πολυφάρμακο (ειδικές αναφορές έκανε ο Διοσκουρίδης, ο Αέτιος, ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός).

Pink Healer / μείγμα φασκόμηλο και λαδανιά

Όταν το Κρητικό βότανο που »σώζει ζωές» συνδυάστηκε με το »ροζ φυτό» με τις έντονες αντιοξειδωτικές ιδιότητες τότε το »Pink Healer» δημιουργήθηκε. Το Pink Healer είναι η μείξη δυο βοτάνων: του Κρητικού φασκόμηλου (Salvia fruticosa) και του Αλάδανου (Cistus creticus).

Queen’s Love / μείγμα λουίζα και δίκταμο

Όταν η »βασίλισσα» Λουίζα συνάντησε τον Κρητικό »έρωτα» τότε το Queen’s Love γεννήθηκε! Το Queen’s Love είναι το μείγμα δυο βοτάνων: της Λουίζας (Aloysia citriodora)  και του Δικτάμου (Origanum dictamnus L.) .