Αγροτικός Συνεταιρισμός «Το Νησί» (Α.Μ.045)

Τ:  +30 2842089609
W:  www.tonisi.eu
@: info@tonisi.eu
Δ: Παπαλάκοι, Λασίθι

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Το νησί» ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013 στην Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης. Η έδρα και οι εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού βρίσκονται στο 1o χιλιόμετρο Ιεράπετρας – Γρα Λύγιας.
Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Το νησί» αποτελούμε 27 νέοι άνθρωποι που ενώσαμε τις ανησυχίες μας σ’ έναν κοινό σκοπό: τη συνεργασία και την πραγμάτωση ενός πρότυπου αγροτικού συνεταιρισμού που θα εκμεταλλεύεται και θα προωθεί τα αγροτικά προϊόντα που οι ίδιοι παράγουμε.
Συνδυάζοντας τη γνώση της παλαιότερης γενιάς με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας προσφέρουμε αγνά προϊόντα, τα οποία ελέγχονται καθημερινά για να δώσουν στον καταναλωτή την ποιότητα που ζητά. Μόλις συλλέγονται τα προϊόντα, αμέσως συσκευάζονται και φυλάσσονται σε ειδικούς θαλάμους ψύξης για να προφυλαχτούν τα θρεπτικά τους συστατικά.
Πρόκειται για μια προσπάθεια που ως μοναδικό στόχο έχει την ικανοποίηση του καταναλωτή διαμέσου της άριστης ποιότητας των προϊόντων που διαθέτουμε.
Στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού πραγματοποιείται η συλλογή, η διαλογή, η τυποποίηση, η αποθήκευση και τέλος η διακίνηση των νωπών των αγροτικών προϊόντων.
Ο συνεταιρισμός διαχειρίζεται συνολικά περίπου 200 στρέμματα νωπών κηπευτικών, από τα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό είναι μεγαλόκαρπη τομάτα και σε μικρότερο ποσοστό προϊόντα όπως μελιτζάνα (φλάσκα, τσακώνικη) και πιπεριά (κέρατο, ντολμάς, φλωρίνης).

Προϊόντα της επιχείρησης

  1. Πιπεριά Φλωρίνης
  2. Πιπεριά Κέρατο
  3. Μελιτζάνα
  4. Τομάτα
  5. Τομάτα Βελανίδι
  6. Πιπεριά Ντολμάς
  7. Αγγούρι Κνωσσού

 

Πιπεριά
Καυτερή ή γλυκιά, πράσινη, κόκκινη ή κίτρινη, ωμή ή μαγειρεμένη η πιπεριά προσφέρει γεύση και χρώμα στη σαλάτα μας και όχι μόνο. Εκτός όμως από πικάντικη και γευστική φαίνεται ότι είναι και υγιεινή, αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες.
ΚΕΡΑΤΟ : Sammy
ΝΤΟΛΜΑΣ: Raico
ΦΛΩΡΙΝΗΣ: Odysseo, Belisa
ΚΑΥΤΕΡΟ: Yanka
ΓΛYΚΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑ: Lombard

 

Μελιτζάνα
Η μελιτζάνα ήρθε στην Ευρώπη τον 14ο αιώνα από όπου γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την ήπειρο. Εξαιτίας της πικρής γεύσης της άργησε να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική, με την ανάπτυξη όμως ποικιλιών με λιγότερη πικράδα, η μελιτζάνα σύντομα βρήκε το ρόλο της στην μαγειρική και σήμερα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα λαχανικά.
(Ποικιλία: Leticia)

 

Διάσημη για τη νοστιμιά της και τα πολύτιμα συστατικά της. Είναι φρούτο αλλά την εντάξαμε στα λαχανικά. Με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική, πολιτογραφήθηκε Μεσογειακή και έγινε η Βασίλισσα της ελληνικής κουζίνας.
Τομάτα / Τομάτα Υδροπονίας
(Ποικιλία: Belladonna, Δάφνη, Ελπίδα, Extasis)
Τομάτα Βελανίδι (Ποικιλία: Lobello)

Αγγούρι Κνωσού
Καρπός φυτού της ίδιας οικογένειας με τα φυτά που παράγουν το πεπόνι, το καρπούζι και το κολοκύθι, προέρχεται από την Ινδία όπου καλλιεργούνταν πριν από 3.000 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται διαφορετικές ποικιλίες αγγουριού. Έτσι από το γνωστό κοινό αγγούρι με το μακρύ σχήμα που πωλείται με το τεμάχιο ή το ζευγάρι, περάσαμε σε μικρότερα αγγούρια (τύπου Κνωσού), που πωλούνται με το κιλό.
(Ποικιλία: Kasib)